16 februari 2012

Messages till Mac



Apple kommer med ett nytt OS X till sommaren som tydligen ska heta OS X Mountain Lion. I sann Apple-anda kommer detta naturligtvis vara fantastiskt, magisk, det bästa operativsystemet någonsin och så vidare. Men en sak som de släppt redan idag är en betaversion av ett program som heter Messages. Det ska tydligen ingå i Mountain Lion men går att ladda ner redan idag från Apples hemsida om man vill testa betan. Kort och gott kan man säga att Messages gör det möjligt att skicka "iMessages" mellan mac-datorer och iOS-enheter. Sjukt smidigt och historiken verkar synkronisera.

Vaaaaarför har inte detta kommit tidigare? Då tänker jag inte i första hand på varför Apple inte kommit med denna typen av lösning tidigare utan varför inte utvecklarna bakom till exempel WhatsApp har släppt programvara till Mac, Win och/eller Linux. Detta är ett mysterium som jag diskuterat med Olov i cirka fyra år nu.

Hur som helst, ni som sitter med Mac-datorer där hemma kan ju klicka er in på Apples hemsida och ladda ner beta-versionen av Messages om ni känner er nyfikna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar